100% Sarako

Periaatteeni sarjakuvan alusta asti on ollut, että hahmojen tulisi olla kokemus kokemukselta enemmän itsejään kunnes mitään kehitettävää, mitään sanottavaa ei enää ole. Nyt Sarako on saanut muistinsa kokonaan takaisin, ja mustatukkamme viimein taas kunnolla tässä pelissä mukana, joten ajattelin hieman jutustella tästä asiasta.

Nukkeprinsessan alkupuolen ratkaisut eivät ole tehneet periaatteitani hahmojen kehittämisestä helpoksi toteuttaa. Muistin katoaminen molemmilta päähenkilöiltä samaan aikaan ei nimittäin vie hahmokehitystä eteen- vaan taaksepäin. Ilman muistia on vaikeaa rakentaa todellista motivaatiota tehdä – no, yhtään mitään. Näin ollen muiden hahmojen on täytynyt pitää show käynnissä Sarakon ja Nanak’ain puolesta. Päähahmojen kompastelu hapuilevien aavemuistojen pohjalta on vaatinut kärsivällisyyttä.

Toisaalta hahmojen muistin katoaminen on antanut mahdollisuuden kurkata, millaisia Sarakosta ja Nanak’aista olisi tullut ilman ensimmäisen osan kurjia kokemuksia. Sarakolta on löytynyt paljon tahtoa itsensä etsimiseen – hänhän ei muista olevansa lyöty ja epävarma. Caeira kertoi hänen olevan Varjon kuningatar, todellinen badass! Niinpä Sarako huomaamattaan alkoi rakentaa itsestään Varjon kuningatarta, jollainen uskoi olevansa. Sarako etsi kuitenkin väärästä paikasta uskoessaan, että Varjon valtaisuimen kaappaaminen veisi hänet lähemmäs omaa itseään.

Turhautunu Sarako on turhautunut

Turhautunu Sarako on turhautunut

Nanak’ain parhaat puolet (jotka mielestäni muuten ovat huumorintaju ja uskollisuus) pääsivät vihdoin pintaan ilman muistojen taakkaa. Nanak’ain rakastajan ja ystävän, Harikin, joutuessa pulaan käy selväksi, että Nanak’ai suojelee rakkaitaan omasta tahdostaan. Entä mistä kertoo se, että hän on esitellyt itsensä Harikille Nanaksi? Nanahan on ollut nimenomaan ja ainoastaan Sarakon lempinimi Nanak’aille.

Vain Sarako kutsuu Nanaa Nanaksi.

Vain Sarako kutsuu Nanaa Nanaksi.

Nanak'ain selkäpuoli vastannee jo hyvin Nana-nimeen, niin usein Nanak'ain lapaluut tuon nimen kuulevat.

Nanak’ain selkäpuoli vastannee jo hyvin Nana-nimeen, niin usein se hänen lapaluilleen huudetaan.

Olen hyvin innoissani siitä, että saan tämän kuluvan kohtauksen myötä Sarakon täydessä kapasiteetissaan taas käyttööni. Sarakohan on jo osoittanut olevansa melkoinen ruutitynnyri niin halutessaan. Uusin trauma nostaa varmasti Sarakosta esille uusia puolia, ja niiden kohtaamiseen riitää vain erään toisen tuntemamme tuittupään harjaantuneisuus käsitellä Varjon kuningatarta.

About the author: Marja Siira