Mukavia porttoja

vanha luonnos vuodelta 2006

Varhainen luonnos vuodelta 2006. Pörröpääblondilla ja kissanaisella ei edelleenkään ole nimiä lainkaan. Huomaa myös paljon vanhempi Sarako – yllätyin itsekin kuin nuorena Sarako lopulta ilotaloon päätyi. Onneksi vain kaljaa tarjoilemaan. 😀

Kirjoitukset on synkkä ja ahdistava tarina, jossa ihmiset alati riitelevät, murjottavat ja kiukuttelevat. Mutta eivät Arbellen bordellin naiset! Ilotalossa on nimittäin sarjakuvan mukavimmat ja tervepäisimmät ihmiset. Mielestäni on hauskaa, että juuri huoratalo on paikka jossa Nanak’ai ja Sarako kohtaavat lähinnä pelkästään terveitä, mukavia ihmisiä – prostituutioon kun liitetään helposti lähinnä kurjia ja ankeita ihmiskohtaloita. Oli tärkeää pitää ilotalon naishahmot mukavina, jotta Nanak’ai voisi uskottavasti haluta jäädä borelliin.

Arbellen talo ei toki ole mikä hyvänsä porttola – niitäkin Ma:n kaupungista kyllä löytyy. Kaupungin kirjoissa nuhjuiselta kujalta löytyy kapakka, mutta kaikki tietävät, että sieltä saa paljon enemmän: musiikkia, silmänruokaa ja toinen toistaan kiihottavampia ja taidokkaampia esityksiä. Koska kaupungin päättäjätkin käyttävät juuri Arbellen talon palveluita, ja sillä on Ma:n kaupungissa legendaarinen ja hyvä maine, Arbellen talon sivubisneksiä katsotaan läpi sormien.

"Off you go! And take your ugly pants with you."

“Menetkös siitä! Ja vie rumat kalsonkisi mennessäsi.”

Myöskään Arbellen tanssijoilla, huorilla ja tarjoilijoilla ei ole juurikaan valittamista. Arbellen naisilla on hyvä viikkoperusteinen palkka, työterveyspalvelut, vapaapäiviä ja mahdollisuus vaikuttaa työhönsä. Arbelle on tarkka siitä, kenet hyväksyy joukkoon – ennen Sarakon ja Nanak’ain tuloa uusia naisia ei oltu otettu sisään aikoihin. Tämä johtuu siitä, että Arbellen talossa vallitsee hyvä yhteishenki, eikä siihen haluta kevyin perustein kajota. Naiset pitävät yhtä, ja vaikka riitojakin syntyy, niistä selvitään puhumalla ja anteeksipyytämällä. Arbellen tytöt tietävät kyllä että heidän pomollaan Arbellellä on takanaan vakavia virheitä ja ylilyöntejä (Ruusun tarina on suosittu juoru koko kaupungissa), mutta he tukevat Arbelleä ja Arbelle tukee heitä.

Arbellen talo ton yksi Ma:n kaupungin salaisia nähtävyyksiä. Satunnainen kulkija tuskin vilkaisee kahdesti vaatimatonta kylttiä pimeällä kujalla, mutta oven takana on kokonainen labyrintti täynnä musiikkia, viinaa, teatteria – ja naisia, jotka tienaavat paremmin kuin suurin osa asiakkaistaan. Arbellen talo on siis enemmän kuin bordelli. Se on työpaikka ja yhteisö, jossa on lukemattomia tarinoita kerrottavana.

the whore house sign by Marja Siira

Kirjoitukset.net
Kommentoi facebook-sivulla!

About the author: Marja Siira