Ponies!

Minä rakastan hevosia!

En osaa ratsastaa, mutta harrastan hevosten katselua, hevosten piirtämistä ja kaikenlaista aiheeseen liittyvää. Olen suuri hevos- ja talliromantikko. Ei siis ihme, että Kirjoituksissa hevoset ja ponit ovat pienessä, mutta tärkeässä roolissa. Niinpä tahdon antaa niille hetkeksi valokeilan.

Khalum


theBlackHorse

Heti alkuun nörttitriviaa: musta hevonen, jolla Caeira ratsastaa Kirjoitusten ensimmäisessä osassa on nimeltään Khalum. Khalum esiintyyy ensimmäisen kerran jo tarinan ensimmäisessä luvussa, ja viimeisen kerran kirjan neljänneksi viimeisessä ruudussa. Khalum on siis todella hyvin edustettuna tarinan ensimmäisessä osassa. Valitettavasti Khalumista on osin välillä aika jättänyt – onhan sillä ollut jo ikääkin – joten toisessa osassa hän ei enää kopistele. RIP Khalum!

Khalum by Marja Siira

Khaluminen ensiesiintyminen…

…sekä viimeiset vilaukset.

Harmaa


Harmaa

Harmaa on yksi vanhimmista hahmoista, ja se oli alun perin vain ja ainoastaan Nanak’ain hevonen (Sarako ratsasti jollain säyseällä avaruusolioratsulla). Kaksi hevoseläintä olisi kuitenkin dominoinut liian vahvasti tarinaa joten tytöt saivat sarjakuvaan lopulta vain yhden hevosen – ja senkin he joutuvat keskenään jakamaan, kuten siskosten kuuluu.

Kuten Khalum, myös Harmaa on varjolainen hevonen. Tämän vuoksi Sarako ja Harmaa bondasivat niin hyvin. Eläimet, myös hevoset, ovat Kirjoituksissa kuitenkin ennen kaikkea käyttöeläimiä, eikä niiden perään ylenmäärin haikailla kun ne myydään tai ne kuolevat.

Harmaa

Sarako ja Harmaa viihtyivät hyvin yhdessä – ainakin yhden kevään.

Siinä missä Kirjoitusten ensimmäisen osan hevoset ovat isoja ja vaikuttavia, toisen osan hevossankariksi on päätynyt…

“Heppa”


Heppa ja Walen

Ihmisten kylässä on paljon yhteiskäytössä olevia eläimiä – kanoja, koiria ja poneja. En ole ihan varma, tietääkö kukaan mikä tämän ponin nimi on – ainakaan Walen ei tiedä, päätellen siitä että kutsuu ponia tuttavallisesti “Hepaksi”. Mutta varmaa on, että tämä kaveri ansaitsee vielä paikkansa Kirjoitusten isojen hevosten rinnalla.

Screen Shot 2016-05-06 at 8.59.07 AM

About the author: Marja Siira